پ.پ
عنوان :

یائسگی زودرس

متخصص زنان، زایمان و نازایی و فلوشی ...
سلام خانم دکتر امیدوارم حالتون خوب باشه، یه سوال داشتم از خدمتتون، من یه زن 35 ساله هستم سال 95 زایمان کردم دوقلو، الان تقریبا 4 ماهه عادت های ماهانه ی من نامنظم شدن، و در این ماه اخیر بسیار دچار گر گرفتگی میشم، که خیلی اذیتم میکنه، من قبلا ذاتا ادم سرمایی بودم و بدای همین الان این گرم شدنهای گاه و بیگاه کلافم میکنه... از آنجایی که در ارث خانوادگی ما یائسگی زودرس وجود داره، هم مادرم و هم خواهرم در سن 37 سالگی یائسه شدن، خواستم ازتون بپرسم ایا امکان داره این علائم من هم به خاطر آغاز یائسگی باشه؟! و از آنجایی که میدونم خیلی سن زودی هست برای یائسگی من باید چکار کنم تا جلوگیری کنم از این مورد؟

سلام
باتوجه به ارثی بودن ممکنه،ولی مراجعه کنین تا بررسی بشین،حتی اگر علایم یائسگی زودرس هم باشه،نباید پریودتون نامنظم بشه،چون در ریسک سرطان رحم قرار میگیرین،برای یائسگی زودرس کاری نمیشه کرد و درمانی وجود نداره،ولی اگر یائسه شدین میشه هورمون بهتون داد تا زمان یائسگی نرمال که 50 سالگی است پریود شوید تا عوارض یایسگی را پیدا نکنید

یعنی اگر این نامنظم بودن پریودها ادامه پیدا کنه باید حتما بررسی بشه؟ منظورم اینه که تا رفع شدن این ویروس میتونم صبر کنم یا حتما باید به متخصص مراجعه کنم؟
و یه سوال دیگه، اگر احتمال یائسگی زود رس باشه با حاملگی مجدد ایا سن یائسگی افزایش پیدا میکنه؟ یا اصلا در این حالت دیگه امکان باردار شدن وجود نداره؟

بله اورژانسی نیست،ولی اینکه تعیین بشه به خاطر یائسگی زودرس است یا مشکلات دیگه ای که این علایم را تقلید میکنن باید بررسی بشه،زیاد عجله ای نیستبرای منظم شدن پریوداتون فعلا میتونین مدروکسی پروژسترون بگیرید هر ماه از دوهفته بعد از اولین روز عادت تا ده روز دوتا دوتا بخرین تا منظم بشه و اذییتتون نکنه،سه دوره بخورید ،بعد ول کنید اگر منظم نشده باشه مراجعه کنید.

🙏