ر.ع
عنوان :

آلرژی غذایی نوزاد

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی
با سلام
پسر ده ماهه ای دارم که از 11 روزگی نفخ شدید داشت در 20 روزگی خون دفع کرد و من رژیم پروتئین گاو گرفتم اما خون مدفوع که به صورت نقطه یا رگه بود قطع نمیشد بادام زمینی و هندی و گوشت گوسفند را هم قطع کردم اما همچنان خون مشاهده میکردم دفع حالت آبکی و بلغم و تا 5 بار در روز بود در دوماهگی متوجه شدم قرص امگا سه روکش ژلاتینی دارد و من یک روز در میان مصرف میکردم قرص را قطع کردم ولی بعد 12 روز گاهی به مقدار کم خون بود به دکتر فتحی فوق آلرژی در قزوین مراجعه کردم پسرم دو ماه و 13 روز داشت تست پوستی انجام دادن ولی هیچ واکنشی نداشت گفتن شیر پپتی یا پپتی جونیور بده که قبول نکردم چون پسرم که با وزن 2950 دنیا اومده بود نزدیک شش کیلو شده بود فرستادن پیش دکتر باقریان فوق گوارش ایشون گفتن شیر خودمو بدم و مصرف کنجد سویا مرکبات و اکثر میوه ها به جز سیب و لیموشیرین رب گوجه و ... منع کردن و مواد امنی مثل برنج نان مرغ گوشت گوسفند سیب زرد هویج سیب زمینی و کدو حلوایی را توصیه کردن
من که تا اون روز کدو حلوایی نمی خوردم شروع کردم به خوردن اون و هر روز مصرفش کردم در حالی که پسرم بهش حساس بود و هر روز دفع خونش بیشتر و بیشتر شد سه ماهش بود که من رفتم رو رژیم پایه خون کم شد ولی قطع نشد میترسیدم هی رژیم را محدود میکردم تا رسیدم به مرغ و نان خالی یک هفته اینطوری گذشت تا نوبت دکترش شد و ایشون این کار را اشتباه دونستن وقتی شروع به اضافه کردن مواد کردم متوجه حساسیت پسرم به کدو حلوایی شدم
موادی مثل حبوبات سبزیجات را اضافه کردم به رژیمم از 5 ماهگی پپتی جونیور را کمکی بهش دادم
نزدیک شش ماهگی دفعش یواش یواش از آبکی بودن درومد و دفعاتش کم شد از شش ماهگی غذای خودشو شروع کردم و خودم شروع کردم به اضافه کردن آلرژن های اصلی
الان دفعش کاملا سفت هست آزمایش مدفوع نرمال و خون مخفی هم نداره
الان من بادام پسته فندق گردو خرما موز ماهی تخم مرغ گوشت گاو کره دوغ ماست را خوردم هرچند دکترش معتقد بود بعد یکسالگی بخورم اما وقتی متوجه شد خوردم گفت ادامه بدم چون به شدت ضعیف شدم و وزنم به 44'کیلو رسیده اما به پسرم تا یکسالکی ندم
آقای دکتر الان مشکل من اینه که پسرم بین ماه نه تا ده وزن نگرفته وزنش 8600 هست و قدش 74،5
یک مسئله هم که ذهنم را درگیر کرده جوش هایی هست که اطراف مقعدش زده میترسم واکنش به غذا باشه من اصلا نمی دونم با چه غذایی شروع شدن ولی خیلی مقاومن و نمیرن سودو کردم پودر بچه کلوتریمازول خالی زدم نرفت کلوتریمازول با هیدرو زدم رفت ولی بازم برگشت دکترش گفت کلو با زینک اکساید بزن زدم فایده نکرد الان دو روزه ان ان با کلو میزنم داره میره
الان سوال من اینه آیا این جوشا از غذاست؟اگه از غذاست باید پیدا کنم از چیه و قطعش کنم؟
دکتر گفت به خودش کره و .. نده یه وقت مقعدش آبسه میکنه دردسر میشه خیلی ترسیدم.
باعرض معذرت عکس جوشارو میذارم عکس اول قبل زدن پماد هست عکس دوم بعد زدن کلو و زینک اکساید

سلام.بنظر میرسد که مدت طولانی رژیم غذایی متعدد و سختی داشتید که ضرورت نداشت.من فکر میکنم که بسیاری از این حذف کردن ها فقط باعث دردسر و مشکلات تغذیه ای میشود.در مورد سوال اصلی شما، بله میتواند بعلت حساسیت غذایی یا اگزمای پوست ناحیه مذکور میباشد.

با سلام مجدد
آقای دکتر اگر این جوش ها به علت حساسیت غذایی بلشن چقدر اهمیت دارن؟یعنی من باید بگردم اون ماده را پیدا کنم و حذفش کنم یا به مصرفش ادامه بدم؟
در ضمن آقای دکتر من وقتی دیدم کلو و زینک جوشارو نبرد 4 ردز کلو با ان ان زدم بعدش دو بار بتامتازون زدم و جوشا کامل رفتن اما پتج شنبه دوباره به مقدار زیاد و البته حالت پوست پوست برگشتن که دوباره دو بار بتامتازون زدم بعدش فقط پودر بچه زدم و شب ها هم پوشک نکردم جوس ها کاملا برطرف شدن با این احا به نظرتون جوش ها از غذاست یا رطوبت پوشک و گرمی هوا؟
درضمن به به شبر جونیور شک کردم و از جمعه قطع کردمش
من واقعا ننیدونم با توجه به اینکه دفع پسرم هیچ مشولی نداره علائم پوستی چقدر اهمیت دارن

اگر فقط محدود به ناحیه پوشک هستن اهمیت چندانی ندارند.پرهیز از آغشتگی طولانی مدت با مدفوع، عدم شستشوی مکرر، پرهیز کامل از دستمال مرطوب که حاوی اسانس و مواد اضافی هست.

خیلی ممنون از راهنماییتون
آقای دکتر به پسرم از کی میتونم لبنیات بدم با توجه به اینکه پسرم از 20 روزگی تا تزدیک 5 ماهگی دفع خون داشت. من از 8 ماهگیش گوشت گاو خوردم و از نه ماه و نیمگی کره دوغ و ماست خوردم پنیر اصلا دوست ندارم سراغ شیر هم ترفتم الان پسرم ده ماه و یازده روزشه

سلام خانم عباسی.میتونید به پسرتون از کره شروع کنید.در مرحله بعد به اندازه نوک قاشق چایخوری ماست که بتدریج روزانه افزایش مقدار بدید و اگر تحمل کرد، شیر گاو را بدید.

خیلی ممنون به خاطر صیر و شکیبایی و پاسخگویی شما
با سلام آقای دکتر پسرم 12 ماه و 20 روزشه و من هنوز بهش لبنیات ندادم فقط یکبار گوشت گاو دادم که کمی دفعش شل شد و دستاش دونه زد.برای واکسن یکسالگی بردمش تست پوستی و به سفیده و شیر و خیلی چیزا که تست کردن اصلا واکنشی نداشت.خیلی خوشحال شده بودم و تصمیم داشتم براش شروع کنم همه جیز را اما سرماخورد و منم منصرف شدم.دیشب یکم قاشق املت را لیس زد داخل املت گوجه پیاز سیر و تخم مرغ زده بودم که سفیده و سیر براش جدید بود ولی خیلی کم خورد.امروز دفعش ظاهرا مشکلی نداشت یکم که دقت کردم یه بلغم ریز خونی دیدم خیلی ناراحتم یعنی اینقدر به سفیده حساسه که با یه ذره املت خون دفع کنه در حالی که تو تست اثلا واکنشی نداشته.واکسن هم 15 مهر زدم براش.آقای دکتر لطفا راهنمایی کنید با این خونی که دیدم تا کی پسرم نباید سفیده بخوره؟

سلام .من بابت یک سخنرانی خارج از کشور بودم.بابت تاخیر در جوابدهی عذر خواهی میکنم.بنظر اصلا ربطی به تخم مرغ ندارد و نگرانی شما بی مورد هست.

ممنون که وقت میذارید
ما مادرهایی که بچه هامون آلرژی دارن تو شبکه مجازی باهم درارتباط هستیم و همه از برخورد عالی شما و راهنمایی هاتون ممنون هستیم.
من بعد اون ماجرا دو بار اندازه یه نخود نیمرو دادم بهش و چیزی نشده.
الان مشکل اصلی من در مورد رفلاکس پسرمه
از 40 روزگی تا سه ماهگی رانیتیدین خورده و بعدش هم یک چهارم قرص نکسیوم 20.نزدیک تولدش قرص را قطع کردم روزای اول سکسکه داشت بعدش سکسکه ها کم شدن و گاهی ترش میکرد هفته گذشته که بردم پیش دکتر باقریان دکتر گوارشش گفت رفلاکسش خوب نشده و اموزول 20 یک چهارم داده.
آقای دکتر پسرم روزی سه چهار بار ترش میکنه این دارو را باید مصرف کنه؟
یع مسئله ای هم خیلی فکرمو مشغول کرده پسرم شیطونه و جنب و جوش فراوانی داره تو مطب دکتر هم 2 ساعت نوبت نشستیم دیگه کلافه شده بود خیلی جنب و جوش کرد.دکتر بهم گفت پسرت شیطونه اما همه کارهاش را پای شیطونیش نذار یه مقدار بخاطر آلرژیه اون زبون نداره بگه که اذیت میشه اونطوری بیان میکنه.دکترش مخالفه اینه که من بهش بادام و پسته و کنجد ورب و... خیلی چیزای دیگه میدم میگه زمینه آلرژی داره نباید بخوره.من خیلی نگرانم یعنی واقعا نباید بخوره؟منظور دکتر این بوده بچه من بیش فعاله؟ الان یک هفته است به پسرم نگاه میکنم و غصه میخورم

نیازی نیست غصه بخورید .شیطنت و بازیگوشی ربطی به آلرژی ندارد و همه بچه ها به درجات مختلف شیطنت دارند.در مورد رب گوجه و مواد نگهدارنده بهتره که کم مصرف کنه ، اما سایر مواد غذایی نیاز به حذف بی جهت نیست.

ممنون آقای دکتر
رب خونگی بهش میدم
تا حالا غیر شیر جونیور هیچ چیز صنعتی نخورده