بازگشت به لیست سوالات
س.د
عنوان :

حس بویایی

فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی بالینی
سلام مدت 7 روزه شامه و حس چشاییم کامل کامل از بین رفته علت و درمان میخواستم ممنون

با سلام و احترام
در چند هفته اخیر شیوع کاهش بویایی و چشایی در ناحیه شمال کشور بسیار فراوان شده است.
به نظر می رسد که شاید یکی از شکل های درگیری بیماری های ویروسی باشد
خدا رو شکر که علامت دیگری ندارید

لطفاً بینی رو 3 بار با بینی پاک شستشو دهید
قطره بتامتازون روزی 3 بار 3 قطره هر بینی بریزید
روزی یک عدد قرص روی zinc بخورید

این روش رو 2 هفته ادامه دهید و سپس باز من رو در جریان بگذارید

ممنون دکتر از پاسخ کاملتون یک مقدار هم تنگی نفس دارم و تو فضای آزاد خونه میرم بهتر میشم ولی فضای خونه مدام نفسای بلند باید بکشم یا خمیازه تا سبک شم و خیلی کم ته ریه م حالت خارش و سرفه کنترل شده دارم ولی تب و ابریزش ندارم

لطفاً به همون ترتیبی که گفتم ادامه دهید تا بیماری ویروسی سیر خودش رو بگذرونه و به تدریج خوب بشه

🙏
سلام آقای دکتر عیدتون مبارک باشه و انشالله سال خوبی پیش رو داشته باشید و همیشه سلامت باشید امروز دو هفته شد که طبق دستور شما عمل کردم تنگی نفسم سه روزه کامل برطرف شده تک سرفه های خیلی کمم هنوزم هست و بویایی و چشاییم میشه گفت 40 درصد برگشته ولی نه کامل

سلام
خدا رو شکر که بهتر هستید
جالبه بدونید که 10 روز است من هم بویایی ام رو از دست داده ام!

لطفاً مطلب زیر رو بخونید و تا حد ممکن اجرا کنید

اگر همزمان یا پس از یک دوره سرماخوردگی دچار کاهش قابل توجهی بویایی (و چشایی) شده اید، به احتمال زیاد مشکل شما به خاطر التهاب عصب بویایی به دنبال عفونت های ویروسی است.

بیماری های ویروسی عمده تاثیر گذار بر بویایی عبارتند از: سینوزیت، سرماخوردگی و آنفلوانزا و احتملا کرونا، علاوه بر این موارد آلرژی های بینی (فصلی و دائمی) و کشیدن سیگار و قلیان هم سبب کاهش بویایی می شوند.

بدونید که بر اساس تجربیات مشابه قبلی بسیاری از این حالت ها گذرا بوده و شرایط شما پس از چند روز یا چند هفته به تدریج بهتر خواهد شد.

لطفاً اقدامات درمانی خودمراقبتی زیر را حداقل برای 2 تا 4 هفته ادامه دهید:
1- بینی را با سرم شستشوی ولرم روزی 2 تا 3 بار بشویید.

2- اسپری بینی (فلوتیکازون، یا بکلومتازون، یا مومتازون، یا بودزوناید) روزی 2 بار 1 تا 2 پاف در هر بینی.

به منظور عدم آسیب به مخاط بینی لطفا ً نوک اسپری 15 درجه از محور عمود رو به خارج باشد یعنی نوک اسپری داخل بینی به سمت چشم همان طرف باشد و سپس آن را بفشارید.

3- در صورت سوزش بینی در اثر مصرف اسپری می توانید روزی 1 تا 2 بار پماد ویتامین A داخل بینی بمالید.

4- در صورت سردرد و بی حالی می توانید از مسکن های رایج و برحسب نیاز استفاده کنید.

5- در کنترل علائم شما مصرف آنتی بیوتیک و داروهای ضدکرونا هیچ تاثیر ثابت شده ای ندارد لطفاً از مصرف این داروها بپرهیزید.

6- شواهد علمی محکمی به نفع مصرف ویتامین ها و مکمل ها برای بازگشت بویایی وجود ندارد از مصرف بی رویه آنها بپرهیزید.

7- مصرف داروهای ضد احتقان مثل قطره یا اسپری بینی فنیل افرین یا نفازولین و شربت پسودوافدرین اگر چه در کوتاه مدت ممکن است در کاهش گرفتگی بینی کمک کننده باشد، ولی اگر بیش از 4 روز پش سر هم مصرف شوند مشکلات شما بیشتر شده و به آنها وابسته خواهید شد. پس به هیچ وجه این داروها را بیش از 4 روز مصرف نکنید.

8- از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند فست فودها، نوشابه ها، سس، شکلات، آب میوه های صنعتی و... بپرهیزید.

9- تا حد ممکن استراحت کنید و از استرس دوری کنید چون خستگی جسمی و روحی هر دو ممکن است زمینه ساز تداوم مشکل شما شود.

10- در صورت تداوم کاهش بویایی برای بیش از 2 هفته، می توانید از روش خودآموز توانبخشی بویایی زیر استفاده کنید:

توانبخشی بویایی
توانبخشی بویایی درواقع نوعی رایحه درمانی است و یک روش کمک کننده در درمان هیپوسمی (کاهش بویایی) یا آنوسمی (فقدان بویایی) است.

در این روش بیمار به صورت موقت (چند ماه) در معرض یک سری بوهای خاص قرار می گیرد. طبق مطالعات معتبر و بین المللی این روش به عنوان درمان برای اختلالات بویایی بخصوص اختلالات بویایی ناشی از ویروس کارآمد است و در سال 2019 در دستورالعمل های بالینی انجمن متخصصین گوش و حلق و بینی کشور ژاپن وارد شده است.

توانبخشی بویایی شامل 4 عصاره از چهار گروه رایحه گرفته شده که منشا بویایی هستند و این چهار گروه شامل عصاره های گلی، میوه ای، ادویه ای و صمغی می باشند. در روش معمول از هر گروه به ترتیب عصاره ی رز، لیمو، آویشن و اکالیپتوس انتخاب و هر عصاره دوبار در روز (صبح و عصر) به مدت 10 ثانیه توسط بیمار استشمام شد و بین عصاره ها 10 ثانیه فاصله داده شد. بهتر است از عصاره این موارد با غلظت بالا استفاده شود و در صورت عدم دسترسی به عصاره، از خود موارد ذکر شده می توان استفاده کرد. حداقل طول مدت درمان 12 هفته است که می تواند تا 32 هفته هم ادامه داشته باشد. این روش باید به صورت مرتب استفاده شود و در صورت فراموشی، بلافاصله استشمام بوها انجام شود.

نکته قابل ذکر این است که می توانید به جای موارد ذکر شده، از مواردی مشابه از همان خانواده استفاده کنید که در زیر آورده شده است:

رز: نسترن، بابونه، بهارنارنج، نرگس، یاس، سنبل

لیمو: توت فرنگی، موز، پرتقال، خیار، نارنگی، سیب

آویشن: میخک، دارچین، هل، وانیل، گلپر

اکالیپتوس: نعناع، سرکه، سیر، منتول

دقت داشته باشید از هر چهار گروه ذکر شده، حتما باید یک مورد انتخاب شود. همچنین می توانید هر ماه گروه چهارتایی جدیدی انتخاب کنید چرا که مطالعات نشان داده اند، تنوع در انتخاب عصاره ها می تواند کمک کننده باشد.


11- درصورت تداوم علائم کاهش بویایی تا 4 تا 6 هفته بعد از شروع مشکل، با سامانه مشاوره iranmd.ir در تماس باشید.

🙏



سوالات مشابه


آلرژی

سلام .خسته نباشید آقای دکتر مهرسا کیمیایی دوهفته پیش ازش تست گرفتید گفتید آلرژی به شیرمایع دارد .میتونم شیرسویا جایگزینش کنم یا کلا شیرگیاهی هم نمیتونم براش مصرف کنم ؟؟ ممنونم

حساسیت دارویی

من اول خرداد ماه داروی کلاریترومایسین برای مشکل گوارشم مصرف کردم نوع ایرانیش ، قبلاً خارجیشو خورده بودم و مشکلی نداشتم . همزمان با مصرف این قرص یه مقدار کم شکلات که نمیدونستم داخلش گل ( ماریجوانا) داشت خوردم ، بعد از چند ساعت خیلی خیلی حالم بد شد و داشتم میمردم . ضربانم رفت بالا ، فکم قفل شد ، پاهام سر شد ....بیمارستان رفتم هالو پریدول و بی پریدول تزریق کردن . الان بعد از گذشت این مدت یکسری از داروها رو که میخورم همون حال بهم دست میده ، دکتر برام سیتالوپرام تجویز کرده بود بعد از خوردنش همون حال شدم دوباره . آقای دکتر این حساسیت بدنم به دارو درمان داره یا خودش بعد از مدتی خوب میشه یا همیشه میمونه ؟؟

الرژی التهاب گلو ، خارش شدید گوش کمی تنگی نفس

در جواب سوال قبلی باید عرض کنم رفلکس معده دارم و قرص نولپلازای 40 هر صبح میخورم در ضمن قرص فشار و قند و اسید اوریک و چربی هم میخورم ، آزمایش که به تازگی گرفته بودم رو ارسال میکنم اگر لازم هست دوباره آزمایش بگیرم ، این التهاب گلو همیشگی نیست و هرچند وقت یکبار میاد سراغم به طوری که بیشتر وقت ها باهاش درگیرم ، تب ندارم ولی بعضی وقت ها لرز خفیفی دارم که با خودم میگویم شاید بخاطر خوردن متفورمین باشه ، اون قرص که بار اول تجویز کردید کاملا برای مدتی خوب شدم ، پارسال هم خوردم خوب شدم ولی با توجه به اینکه کورتن داره اگر ایمنی بدنم را پایین نمی آورد و شما صلاح میدانید دوباره بخورم سپاس فراوان

الرژی التهاب گلو ، خارش شدید گوش

سلام و ارادت من قبلا دو بار در مطب شما و یک بار در این سایت ویزیت شدم ضمن تشکر فراوان به عرض میرسانم مجددا شدیدا دچار التهاب گلو و خارش گوش شدم یک ماه پیش مجدد مزاحم شما شدم ولی خوب نشدم و این مشکل شدیدا اذیتم میکنه و بطوری که بلع غذا هم برام دشوار شده البته قبلا شدیدا سرفه میکردم الان دیگه چند ماهی است سرفه نمیکنم ضمنا تست الرژی که قبلا داده بودم به چیز خاصی حساس نبودم اما با این حال بو خصوصا بوی عطر تلخ شدیدا اذیتم میکنه و نفسم رو تنگ میکنه در ضمن این داروها رو هم مصرف میکنم سیمبکورت 320 ، لوروتادین و راینیکورت

آلرژی

سلام آقای دکتر خسته نباشید پسر من 4ماهه هست و وزنش 7 کیلو از وقتی به دنیا اومده اصلا خواب راحتی نداره...خوابش میاد ولی به زور چشماش رو باز نگه میداره...بعد از اینکه به سختی میخوابونیمش یک ربع بعد تند تند نفس میکشه و شروع میکنه به مالیدن بینی و چشماش و به گوشش با مشت میزنه به بدنش قوس میده بعد چشماش نیمه باز میمونه تا دوباره رو پا تکون بدیم تا بخوابه یعنی از شب تا صبح رو پامونه...رفلاکس داره داروی اس امپرازول بهش میدیم ولی فایده ای نداره تازگیها هم به زور شیر میخوره...موقع بیداری هم خیلی بی قراری میکنه و با حرص دستاش رو میخوره و آب دهنش هم زیاد میاد ...شیر مادر و شیرخشک آپتامیل اچ آ میدم...شیر خودم سیرش نمیکنه به همین خاطر شیرخشک هم میدم...بینیش هم گاها موقع نفس کشیدن صدا میده من مرتبا بینیش رو تمیز میکنم اصلا پروتئین گاوی مصرف نمیکنم ولی روز به روز داره حال پسرم بدتر میشه...تو مدفوعش خون ندیدم اصلا یک بار صورتش اگزما زد که با پماد زدن درست شد ممنون میشم راهنماییم کنید چیکار کنم شبها راحت بخوابه. ازمایش مدفوع دادیم که نتیجه رو براتون میفرستم