ا.ا
عنوان :

اختلال خواب

دکترای روانشناسی تربیتی
با سلام و احترام
من 49 ساله و متاهل هستم هستم و چند سال است دچار اختلال خواب هستم و از ترانکوپین و لورازپام به تجویز پزشک متخصص استفاده می کردم که تاثیر زیادی نداشت
اخیرا" به پزشک فوق تخصص روانپزشکی مراجعه کردم که تشخیص وسواس فکری داد و داروی فلوو کسامین 50 - یک عدد در روز تجویز کرد الان حدود 15 روز است که دارو را مصرف می کنم
قرص فلوو کسامین را که تجویز شده 10 روز نصفه خوردم و الان 4 روز است که هرروز ظهر یک قرص مصرف می کنم .
از داروهایی که قبلا مصرف می کردم طبق دستور ترانکوپین را ظرف مدت 10 روز قطع کردم – قرص لورازپام 1 را هرشب نصف قرص مصرف می کردم (دوز بیشتر اذیتم می کند و نتیجه عکس دارد ) و الان هم به یک چهارم قرص در شب تغییر داده ام

چند روزی است آشفتگی ذهنی شبانه ام بیشترشده و ذهنم تا صبح درگیر است افکار و تصویرهای ذهنی به طور ناخواسته درذهنم ایجادمی شود این افکار مکرر و به صورت ناراحت کننده ای تکرارمی شود. به همین علت نمی توانم عمیق به خواب بروم و چندین بار از خواب پریده و مجددا" ادامه همان افکاریا خوابها را می بینم .
لطف کنید بفرمایید آیا تجویز دارو درست بوده و آیا بهتر است شبها مصرف کنم یا همان ظهر بهتر است و چرا علایم آشفتگی من بیشتر شده آیااز مصرف دارو است و رفته رفته بهتر می شود؟ پس از تماس با پزشک معالج هرشب نصف قرص آلپرازولام مصرف می کنم ولی فعلا تغییر قابل توجهی در مشکلم ایجاد نشده است
آیا احتیاج به داروی خواب آوردیگری هست که شبها راحت بخوابم با تشکر

با درود باید عرض کنم در خصوص دارو بهتر است خودتان دز داروها رو کم و زیاد نفرمایید و اگر مشکلی بوجود میآید حتما با پزشک مربوطه در میان بگذارید و اگر احیانا نسبت به تشخیص پزشک خود مطمین نیستید میتونید از پزشک دیگری راهنمایی بگیرید و اگر از روانپزشک نتیجه مناسبی حاصل نشد میتونید از دکتر اعصاب و روان کمک بگیرید چون اگر مشکل شما مغزی و فیزیولوژیکی باشه در حیطه تخصص اعصاب و روان هست نه روانپزشک ؛ اما در زمینه رواندرمانی و روانشناسی کمکی که میتونم به شما بکنم این هست که بطور حضوری چند جلسه مشاوره تشریف ببرید . من اضطرابها و استرسها ی شبانه و وسواسهای فکری را با تکنیکهای مایندفولنس و ریلکسیشن درمان میکنم . اولین گام تنفس دیافراگمی هست و انقباض و انبساط عضلات و سپس تصویر سازی های ذهنی و حساسیت زدایی های منظم ، و بعد هم تکنیکهای توقف فکر ؛ بنابراین در صورت نیاز میتونید با شماره 44467112 جهت مشاوره حضوری وقت بگیرید . اما فعلا سعی کنید روزی حداقل دو بار و هر بار حدود 5 دقیقه ارام روی صندلی راحتی بنشینید و با 5 شماره دم و 4 شماره حبس تنفس و 5 شماره معکوس بازدم انجام بدید بدون اینکه به چیزی فکر کنید و فقط تمرکزتون روی شمردن و تنفس باشه و به صدای دم و بازدم خود گوش فرا بدید و در حین انجام این عمل با دم بدن خودتون و منقبض کنید و با بازدم بدنتون و رها و شُل کنید . بعد از چند دقیقه تنشها از شما دور میشوند و ارام سازی صورت خواهد گرفت . برای توقف فکر هم سعی کنید زمان مشخصی را با خود قرار بزارید و فقط در اون زمان فکر کنید و اگر غیر اون ساعت أفکار به سراغ شما آمدند به أفکار بگویید به شما فکر خواهم کَرد اما در ساعت مقرر . با این تکنیکها اگر دقیق انجام دهید مطمین باشید بهتر خواهید شد . اما مشاوره های حضوری بسیار کمک کننده خواهندبود . موفق و سلامت و شاد باشید . دکتر افروز امیراسدی روانشناس