ح.ن
عنوان :

روان

متخصص روانپزشکی
سلام.دختری بیست ساله ام. چند ساله که وسواس فکری و تلقین فراوان و فوبیاهای مختلف مثلا فوبیای بلع و پانیک دارم.یه مدت الانزاپین و سرترالین میخوردم بعد قطع کردم دکتر برام فلووکسامین نوشتن که بسیار عوارض جدی برام داشت.به دکتر دیگه ای مراجعه کردم و اس سیتالوپرام و هالوپریدول روزی دوتا و بعد روزی یکی برام تجویز کردن.تا ی مدت بعد مصرف هالوپریدول رو قطع کردن و فقط اس سیتالوپرام روزی دوتا تجویز کردن.حدود یک سال بود که قرص میخوردم و دیگه خسته شده بودم به چند دلیل.اولا اینکه با وجود اینکه قرص میخوردم ولی بشدت فکر و خیالام زیاد بود دوما خوب بودنم مقطعی بود مثلا فقط تو منزل حالم خوب بود ویه جاهایی تو اجتماع دوباره علایم رو داشتم مثلا فقط تو منزل میتونستم غذا بخورم تو جمع که قرار میگرفتم از ترس تنگی نفس حین غذا و خفگی نمیتونستم غذا بخورم سوما خانواده میگفتن قرص اعصاب نخور و همش سرکوفتم میکردن چهارما من نمیتونم قرص رو قورت بدم برا همین مجبورم تو آب حل کنم بخورم.این خودش باعث آزار من میشد پنجما وقتی میبینم بعد قطع قرص علایم برمیگرده مطمئن میشم ک قرصا درمان نمیکنه فقط داره بیماریمو سرکوب میکنه....به همین دلایل شروع کردم روزی یکی و بعد نصف و بعد هم دیگه نخوردم. دوباره به دکتر مراجعه کردم و اس سیتالوپرام و دیوالپروکس تجویز کردن ولی من قرص هارو نگرفتم و الان دوماهه که قرص نخوردم و علائم ترس و هراس هام داره برمیگرده و هر روز آرزو میکنم بمیرم...
الان اگر بخوام دوباره نسخه تجویزی رو بگیرم بنظرتون با توجه به اینکه قرص هارو اینجوری قطع کردم و دوماه هم میگذره بدنم نسبت به قرص ها مقاوم نشده؟؟یعنی ممکنه اثر نکنه یا اثر گذاریش کم بشه؟؟؟و مورد دیگه اینکه چون اس سیتالوپرام رو مصرف کردم ترسی از خوردنش ندارم ولی چون دیوالپروکس جدید تجویز شده میترسم از خوردنش...ممنون میشم راهنمایی کنید

مثلا هر کاری که میخوام انجام بدم ناخودآگاه فکرای منفی میاد سراغم که مثلا اگه غذا بخوری خفه میشی اگه بخوای یکم بدوی تنگی نفس میگیری میمیری اگه بری حموم خفه میشی اگه بری فلان جا حالت بد میشه پس نرو اگه تو خونه تنها باشی ی اتفاقی برات میفته هیچکس نیست نجاتت بده و خیلیییی موارد دیگه که به طبعِ همین فکرای مزاحم ترس و هراس های وحشتناک میاد سراغم که منو مجبور میکنه هیچ کاری انجام ندم حالا اگه اون کارو انجام بدم همون چیزایی که گفتم برام اتفاق میفته که من به این میگم تلقین...برای پانیک هم مثلا اگه یکم عصبانی بشم تنگی نفس میگیرم دیگه نمیتونم از بینی نفس بکشم مجبور میشم از راه دهان ب زور نفس بکشم یا باید خودمو به ی جایی برسونم که تکیه بدم و حتما اونجا آروم باشه جدیدا صورتم و لب هام شروع میکنه به گزگز کردن و
ی مورد دیگه ام هست اینکه اگر مثلا دل درد داشته باشم موقع غذا خوردن دیگه بیشتر تمرکزم روی دل درده و تنگی نفس کمتر بروز میکنه.انگار حساسیت ضمیر خودآگاهم میره روی یه مشکل دیگه و مشکل دیگه کمرنگ میشه...البته هراس همچنان هست وکم نمیشه

اگر یه زمانی حتی یک ساعت علائم بیماری چه جسمی و چه روحی رو نداشته باشم خیلیی شادم ولی وقتی علائم هرچند کوچیک برگرده دوباره نا امیدی میاد سراغم.یعنی شادی من معمولا بی دلیل نیست ...خوابم هم گاهی خوبه گاهی با فکرای وحشتناک و کابوس همراهه.به طور کلی میشه گفت خواب مفیدی ندارم.
وسواس و هراس رو قبلا هم داشتم ولی پارسال وقتی برادرم فوت کرد برای اولین بار پانیک شدم و چندبار هم اتفاق افتاد و با قرص یکم بهتر شد...و یه چیز دیگه اینکه تجربه های قبلی توی ترس هام خیلی تاثیر داره.مثلا اگه توی حمام تنگی نفس بگیرم بازم اگه برم حالم بد میشه .اگه حالم هم بد نشه ذهنیتش همیشه باهام هست و این فکر مدام تو ذهنم میره و میاد که الان حالت بد میشه
جاهای تنگ و تاریک هم معمولا حالم بدمیشه
اونموقع هم که قرص میخوردم شاید افکار منفی یکم کم تر شده بود ولی همچنان فکر و خیالای دیگه بشدت زیاد بود و کلافم میکرد.انگار مثلا همش با خودم حرف میزدم با خودم زندگی میکردم

سابقه پرحرفی در حد چند روز داشتید؟

اصلا به روز نکشیده تاحالا
خانم دکتر یه مورد دیگه هم بگم که مثلا اگر یک بیماری جسمی داشته باشم شاید یک آدم سالم خیلی عادی و با آرامش باهاش برخورد کنه و مشکلشو حل کنه ولی من سریع بهم میریزم و میترسم ومثلا اگه مربوط به آلرژی بینیم باشه شدیدااا استرس تنگی نفسمو تشدید میکنه و حالت مرگ بهم دست میده.یعنی من بیشتر از کمبود تنفس کمبود فکر تنفس دارم

بله درسته.خب الان شما چه پیشنهادی میدین برای مصرف دارو؟
🙏
همون نسخه اس سیتالوپرام و دیوالپرویکس روزی یکی رو بگیرم؟؟

قرص کلومیپرامین 25 میلی ده شب اول نصف قرص
سپس هر شب یکی

قرص ریسپریدون یک میلی هر شب نصف قرص

در صورت بروز حملات پانیک قرص الپرازلام نیم میلی یک چهارم قرص جویده شود

خانم دکتر ببخشید ولی فلووکسامین و ریسپریدون رو باهم تجویز کرده بودن و من بشدت حالم بد میشد با خوردنشون حالت غش و تاری دید پیدا میکردم.و اینکه من میترسم قرص جدیدی ک تجربه خوردنشو نداشتم بخورم.

متوجه نگرانی شما هستم. علائم آزارنده مربوط به فلوواکسامین بوده

خیلی ممنون .خیلی لطف کردین.اگر این دارو ها رو بدون نسخه بهم ندادن چی؟؟؟

🙏
خداخیرتون بدا
ه