سوالات پزشکی گروه ارتوپدی و درد
سلام
راه نرفتن بیمار در ابتدا به مسائل نورولوژی( مغز واعصاب) مربوط میشه وبعد مسائل ارتوپدی مطرح است لطفا ابتدا یک نورولوژیست مریضت را ببینه وبعد به ارتوپد اطفال مراجعه کنید ببخشید از اینکه تاخیر در پاسخ پیش آمد
قطعا مسایل نورولوژی مطرح است بهتره ببرید مراکز اطفال مول بیمارستان مفید
پدر من 58سال سن دارد در دوران جوانی کار سنگین می کرد در سن حدودا 30تا35سالگیش احتمالا به جهت فشار ناشی از کار زانو درد میگره و همون زمان پیش دکترهای قدیمی میره و درمان میشه اما اون زمان دکترها بهش گفته بودند که این درد ممکنه در سنین بالا به صورت آرتروز برگرده و ایشون از اون زمان تا چندی پیش مشکلی نداشت اما چندماهیست که درد قدیمی دوباره به سراغش امده
مع الوصف من عکس زانوی پدرم را براتون ضمیمه می کنم ممنون میشم بفرمائید که آیا بیماری پدر آرتروز است یا خیر ؟و اینکه راهکارتون برای درمان یا کنترل درد چیست؟
سلام
دردهای اطراف مفصل زانو علت های زیادی داره. سن اولیه پدر که درد داشتن یه سن بینابینی برای شروع دردهای ناشی از ضعف عضلات بوده. شرح حال عموما به صورت درد اطراف زانو، سختی در بلند شدن و صدا دادن زانو مطرح میشه که بیشتر به کندرومالاسی پتلا یا نرمی استخوان کشکک میخوره. علت این بیماری عمدتا ضعف در عضله جلوی ران یا عضله چهارسر ران هست. هر چند دلیلی برای تبدیل به آرتروز در آینده نداره ولی ضعف عضلانی اگر باقی بمونه در آینده دردهایی مشابه دردهای ارتروزی ایجاد میکنه.
عکس حال حاضر پدر شواهد واضح آرتروز که نیاز به اقدام جراحی داشته باشه نداره و به نظر من همون تقویت عضلات چهار سر بهشون بیشتر کمک میکنه.
در مجموع ورزش های تقویت زانو و پیاده روی در استخر به ایشون خیلی کمک می کنه. در اینترنت در مورد این مشکل بیشتر بخوانید و ورزش های آموزشی رو انجام بدید. برای دردها روزانه یک قرص سلکسیب 100 و یک قرص ویتامین ب یک 300 استفاده کنن. مصرف کوتاه مدت مسکن ها باعث تحمل بهتر درد و ایجاد فرصت برای انجام ورزش ها و تقویت عضلات میشه. بنابراین از اون ها دوری نکنید. از قرص های تجاری ضد درد می تونید از avosoy یا avodin یا پیازکلیدین استفاده کنید که محتویات ضد درد خوبی دارن ولی کمی هزینه بر هستند. از بالا و پایین رفتن روی پله پرهیز کنن و توالت فرنگی استفاده کنن. برای نماز و نهار حتما از میز استفاده کنن و فشار رو از زانوها کم کنن. استخر به خوبی به تقویت عضلات اطراف مفصل زانو کمک می کنه.
در این سن MRI خیلی کمک کننده نیست و از بین رفتن منیسک ها و پارگی ناکامل رباط های صلیبی قابل پیشبینی هستند .
موفق باشید.
این داروها صرفا انواع تجاری و برندهای مختلف از یک ترکیب هستند. تفاوت زیادی با هم ندارن. و با اینکه تاثیر اثبات شده ای در درمان آرتروز و غضروف سازی ندارن ولی به صورت تجربی در بعضی بیماران باعث کاهش درد میشن و عموما گران و هزینه بر هستن. اگر بیماری از نظر مالی توان خرید داشته باشه، استفاده از اونها ضرری نداره. ولی به صورت کلی من توصیه به ورزش، استخر و تقویت عضلات چهارسر می کنم و این هزینه رو صرف استخر رفتن کنید بهتره.
موفق باشید.
آقای دکتر به بهترین روش موضوع را برای بیمار تشریح و توجیه می کنید و وجود شما برای ما موهبتیست بزرگ، تشکر و آرزوی توفیق روز افزون برای شما داریم.
سلامت باشید
نظر لطف شماست
موفق و موید باشید
راستش من قسمت پایین کمرم گاهی اوقات به شدت دچار درد میشه طوری که نمیتونم راه برم ویا حتی بشینم و برای یک یا دو ساعت این درد رو دارم،ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام در این صورت باید ام آرآی انجام دهید برای کاهش در د از ژل آیس و پماد رهامین در ناحیه درد روزی دوبار استفاده کنید
موفق باشید
سلام. ESR و CRP آزمایشات غیر اختصاصى هستند که با التهاب ساده، آرتروز و حتى استرس میتونند مقدارى افرایش پیدا بکنه. معمولا عفونتهاى مفصلى این مارکرها رو خیلى بالا میبره! و بعید که عفونت باشه و احتمالا مرتبط با آرتروز یا التهابهاى خفیف باشه. عکس رادیولوژى لگن رو اگه ببینم بیشتر میتونم راهنماییتون بکنم!
سلام بهتون توصیه از استفاده از کتابیار در حین مطالعه را میکنم همراه با این هر نیم ساعت از مطالعه حرکات کششی گردن را انجام بدید و در ضمن بستن گردن بند طبی نرم در صورت تحمل میتواند هشداری براتون باشه که سرتون را خم نکنید
سلام گرفتگی پا در خواب بعللی مثل ایستادن زیاد در طول روز، کمبود کلسیم و منیزیم روی می دهد. بلافاصله بعد از گرفتگی کشش عضله و استفاده از ماساژ یخ کمک می کند. برای پیشگیری قبل از خواب کمی پاها را بالا قرار دهید. مکمل کلسیم میزیزیم و روی هفته ای دو تا سه قرص بخورید و ماهی یک عدد ویتامین د 50000 بخورید. اگر گرفتگی ادامه پیدا کرد نیاز به معاینه است.
پدرمن67سالشونه، حدود یک ماه درد، درشانه راست داشتند بعدازMRI مشخص شد که یکی از تاندونهای دست راست پاره شده ویکی دیگه کشیدگی پیداکرده، ودرد بسیار زیادی دارند که حتی شبها نمیتونندبخوابند، متخصص طب فیزیکی برای ایشون لیزر پرتوان انجام دادند، اما در کم شدن دردد دست وشانه تفاوت زیادی نداشته،
سوال من اینه که آیا ارتوکین تراپی برای ایشون موثرهست؟
ریپورتMRI ضمیمه شده.
سپاس
راه حلش همینه،
سلام این حالت قابل کنترل است کشش عضلات پشت ساق، تقویت. عضلات چهار سر و همسترینگ کمک زیادی می کند. در موارد خیلی شدید می توان از زانو بند هم استفاده نمود. افراد زیادی این حالت را دارند. مشکل اصلی در شروع دویدن و دوهای سرعت است.
موارددخفیف. هیپر موبیلیتی بسیاررشایع است و اساسا بیماری محسوب نمیشود. موارد شدید با ورزش. و کفی طبی کنترل می شود و موارد خیلی شدید اقدامات تخصصی تر مثل بریس لازم دارد. با افزایش سن نرمی مفاصل کمتر می شود.
تا حالا سابقه در رفتگی شانه و یا زانو رو داشتین؟
خشکی کمر صبحگاهی هم دارین؟
خوب ببینید اگر شما مشکل هایپر موبیلیتی دارین و به بلوغ جسمی کامل رسیده باشین
این موضوع در همین حد احتمال زیاد باقی میمونه
چون مشکل هایپر موبیلیتی معمولا در دوران کودکی با رسیدن به بلوغ به مرور بهتر و حتی بر طرف میشه
ولی شما توی این سن اگه بلوغتون کامل شده باشه
احتمالا در همین حد میمونه
از جهت نرمی غضروفی هم که دارین مخصوصا توی زانو هاتون توصیه می کنم ورزش های تقویت کننده 4 سر ران رو انجام بدین
و از کارهایی که باعث تشدید دردتون میشه پرهیز کنید
به مرور زمان این مشکلتون و علائمش بر طرف میشه
همچنین میتونین آمپول ویتامین دی و بی رو ماهانه برای 2 بار تزریق کنید
مصرف کپسول آووداین که غضروف ساز هست یه جورایی هم خیلی به بر طرف شدن نرمی غضروفتون کمک میکنه
حتی ممکنه تا حدودی باعث بهبودی هایپر موبیلیتیون بشه
نوروبیون یا ب کمپلکس فرقی نمیکنه
بدنسازی هم خوبه
به شرطی که خوب قبل از ورزش گرم کنید
وزنه های خیلی سنگین در ابتدا نزنید و به مرور و با زمان کافی وزنه هاتونو سنگین کنید
و حرکات رو درست بزنید
در ضمن خوبه در ابتدا 5 جلسه فیزیوتراپی شانه برید و بعد از اون وقتی عضلاتتون به مقدار مناسبی تقویت شد ، بدنسازیو شروع کنید